torstai 3. huhtikuuta 2014

Vauhdikasta maastoilua

Vihdoinkin oli aikaa lähteä Pakitsun kanssa pitkälle maastolenkille. Aamutallin teon jälkeen ilma oli mitä kaunein ja aurinko paistoi lämpimästi. Täydellinen maastoilupäivä. Vielä tämän ja huomisen päivän voi puhtaalla omallatunnolla nautiskella ajasta ilman Sampan liikutusta. Hermolomaa<3

Paki oli tapansa mukaan ensi töikseen tarhaan päästyään kuorruttanut itsensä mukavalla savikerroksella. Onneksi tallillamme on hyvät mahdollisuudet harjata ja laittaa hevonen kuntoon ulkona, lähtee pölykin muille maille tuulen mukana eikä jää talli ilmaan leijumaan.

Tämän "pienen" harjausurakan jälkeen heppa kuntoon ja metsään. Nautiskeltiin kauniista ilmasta pitkien alkukäyntien muodossa, mutta kun vihdoin viimein tämä selässä kiikkuja tajusi päästää uljaan ratsunsa raville oli pappaheppa kovasti menossa. Reipasta hölkkää päästeltiinkin piitkän matkaa. En muistanutkaan kuinka mukavaa on vain kevennellä ohjat toisessa kädessä ja luottaa siihen, että vaikka lintu saattaa laulaa, tai iso kivi sijaita metsässä tien laidassa , hevonen vain jatkaa matkaansa saamatta sen suurempia tunnepurkauksia.


Päästyämme metsätielle, missä vastaantulevaa liikennettä ei ole, nostettiin sitten laukka. Voi sitä Pakitsun riemua kun latua riitti ja mamma antoi vain mennä. Piitkän matkaa laukattiin mutkaista tietä ja muutamaan ylämäkeen otettiin reilusti reippaampaa laukkaa. Kotiin päin tultaessa sitten palauteltiin huolella ja mikä kaikkein parasta tässä reissussa niin Paki palautui hyvin, oli hyvin energinen ja kovasti menossa vielä kotiinkin päin, eikä koko matkana yskäissyt kertaakaan. JES!

Muutamia pikkukisojakin olisi tässä lähiaikoina suunnitteilla tuon Sampan kanssa. Kullaalla sekä Yyterissä olisi tarjolla seuraestekisat, joista molemmista luultavasti löytyisi meille niitä maahankaivettuja luokkia.
Valmentautumista on myös luvassa mm. Minna Suuriniemen sekä Emma Lappalaisen silmän alla. Katsotaan jos Pakin kanssa jotain kouluvalkkua yrittäisi järkätä, ehkä sillä voisi kesällä käydä jotkin pienet kisatkin, HeC ainakin, jos sitä HeB:täkin uskaltautuisi koittamaan.







Lenkille lähdössä. Ja kesäksi tuolle pömppövatsalle tehdään kyllä jotain!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti