lauantai 5. huhtikuuta 2014

Kesäkuntoon 2014


Tässä päivityksessä olisi sitten jo tuoreita ratsastuskuvia, vihdoinkin! Ukko kun ei ole kovin innokas tallille lähtijä, ja talliporukkakin on niin kovin pieni että harvoin tontilla samaan aikaan oleillaan niin on tuo kuvien saaminen haastavaa. Tänään kuitenkin osuttiin Jennan kanssa samaan aikaan tallille.
Projekti "kesäkuntoon 2014" jatkuu molempien hevosten osalta jälleen tästä päivästä kun Samppa on palannut rokotus lomaltaan. Pakille tavoitellaan sporttista ulkonäköä ja lihaksia, Sampalle yritetään saada laukkaa ym perusasioita edustuskelpoiseen kuosiin, jotta kehdataan näyttäytyä joissain kisoissakin. Tavoitteita kerrakseen. Ratsastaja, nooh, ei puhuta siitä...

Palataan kuitenkin vielä hetkeksi eiliseen ja Pakin kanssa puuhailuun. Edellispäivän metsärallin jälkeen pidettiin rauhallinen käynti ja ravitaivutteli treeni kentällä. Otin pitkästä aikaan kouluraipan mukaan, jotta saataisiin raviin hieman tarmoa ja siirtymät hieman tarkemmiksi. Ja johan oli kun pappa ymmärsi että täti otti raipan mukaan. Puhina, pähinä ja alahuulen läpsytys. Siirtymät luonnistuivat kyllä ja Paki oli hieman liiankin herkkä kaikille avuille ja hernepalko meni nenään pienestäkin virheestä.
Aikansa pohdiskeltuaan Paki taipui kuitenkin ratsastajan suunnitelmaan ja taipumiset erilaisilla kiemuroilla alkoivat sujua vallan mallikkaasti ja hepo kantoi itsensä hyvässä muodossa.


Samppa vietti perjantain vielä vapaapäivän merkeissä, sillä hikoilun ollessa kiellettyä tämän kanssa ei uskalla lähteä edes kävelylenkille. Herra on sen verran herkästi hikoavaa ja ennen kaikkea stressaantuvaa sorttia että en luota edes maastokävelyn luonnistuvan ilman hikoilua.
Vapaapäivien määrä alkoi kuitenkin herrassa jo näkyä, ja viedessäni herrojen heinähäkkiin täytettä päätti nuorempi neliveto näyttää mammalle komeita laukkaloikkia ynnä muita kevätjuhlaliikkeitä. Innolla odottamaan huomista selkään nousua.




Tänään päätin hermojeni säästämiseksi ratsastaa ensin Pakin. Koska projekti "kesäkuntoon 2014" on pidettävä hyvässä vauhdissa päätettiin treenata puomi ja ristikko tehtäviä. Kyllä taas sai huomata, ettei hetkeen ole itse näitä hommia pollen kanssa tehnyt, ja alku olikin sellaista roiskimista ettei paremmalla väliä.
Loppua kohti tilanne kuitenkin saatiin hallintaan ja muutamia ihan kelpo suorituksia aikaiseksi. Loppuun käynnit maastossa ja takajalkojen kylmäyksen kautta takaisin tarhailemaan.

ravipuomit

turhan vauhdikkaat laukkapuomit


Sitten siihen "innolla" odotettuun eli Sampan ratsastamiseen. 3 päivän loma oli tehnyt tehtävänsä ja jo selkään noustessa sai huomata että virtaa oli vanttuussa. Alun käyntityöskentely saatiin sujumaan jotenkuten, vaikka alkuun herra pyrki hakemaan vauhtia urakalla kaiken maailman koikkelehdinnalla. Taivuteltiin urakalla kaikkiin mahdollisiin suuntiin ja katseltiin myös pysähdyksiä.
Ravi olikin sitten toinen tarina, kun ei yhteistä vauhtia tuntunut löytyvän. Vauhdin kiihtyessä palattiin takaisin käynnissä työskentelyyn ja kun saatiin aikaiseksi rento ja tasainen käynti, lähdettiin uudestaan pohtimaan ravia. Tietysti vapaapäivät ja erittäin navakka tuuli asettivat omia haasteitaan Samulle, mutta mistään tekosyystä en hyväksy "selätöntä kaahottamista". Varsinkaan Samun kohdalla, joka on kuuluisa tuosta jumeilevasta selästään. 
Tänään pyrittiin ratsastamaan Samppaa eteen alas, jotta saataisiin ylälinjaa hieman venymään ja palaudutaan vapaapäivistä leppoisasti töiden pariin. Loppujen lopuksi Samppa venyi yllättävän hyvin eteen ja rentoutui koko rungostaan. Ratsastettavuuskin oli hetkittäin kunnossa, eikä pienestä pohkeen hipaisusta hypättykkään kuutta metriä ilmaan.
Yhteinen ahdistus, silmät kiinni ja antaa mennä vaan

myötätunto myötäys ratsastajalta



Huomenna auton nokka käännetään kohti Tampereen hevosmessuja. Aamutallin ohessa pitäisi saada Samu jollain tavalla liikkeelle, ei se kai auta kun herätä hieman aikaisemmin. Paki saa nauttia hyvin ansaitusta vapaapäivästään. Hevosmessujen varalle on ostoslistaa kertynyt jo kiitettävästi, budjetti vaan ei aivan ehkä yllä kaikkien listan toiveiden toteutumiseen. Hankintalistalla olisi harjakassia, niskapehmustetta, pari riimuakin tarvitsisin, satulahuopia nyt koskaan ei ole liikaa,BOT:in tuotteista selänlämmitin on ollut listalla jo pidempään jne jne... Itsellekin pitäisi löytää ratsastushousut ja jonkinlaisia ratsastus paitoja/huppareitakin pitäisi kesän varalle löytää. 
No kaikkea saa toivoa, katsotaan mihin budjetti riittää. Jonkinlaista postausta huomiselta todennäköisesti on luvassa, joten pysykää mukana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti