maanantai 28. huhtikuuta 2014

vaisu viikko

Viime viikolta ei kummemmin ole erityistä kerrottavaa. Säät suosivat ja hevoset ovat nauttineet lämmöstä löhöilemällä tarhassa. Liikuttu tietenkin ollaan lähes päivittäin, yhdet vapaapäivät myönsin molemmille kauramoottoreille.

Kesäkuntoa metsästetään molempien hevosten kanssa yhä tiiviiseen tahtiin. Pakilla yhtenä iltana ilman satulaa ratsastellessani totesin jälleen kerran herran olevan niiiiin lihava. No heinän syönminen väheni nyt muutamaksi päiväksi sillä omat arvioni säilöpaalin kestävyydestä pettivät ensimmäisen kerran elämässäni. Onneksi ystävä pelasti tästäkin hädästä ja sain haettua Samulle kuivaheinää näiksi muutamaksi päiväksi, jotta saan säilön riittämään Pakille. Pakille kun en puhkurin takia tykkää kuivaheinää syötellä, paitsi muutaman kuukauden kesällä, kun uutta "tuoretta" kuivaheinää on saatavilla. Onneksi heinäntuottaja, jolta heinämme tulee on vallan ihana ihminen ja toimittaa aina nopeasti uuden satsin "kotiovelle".


Sampan kanssa olemme alkaneet metsästää sitä peräänkuulutettua rentoutta. Kaikessa tekemisessä rentous tulee ennen kuin aloitamme tekemään mitään vaativampaa. Yllätyksekseni herra oli hyvä, rento ja yhteistyöhaluinen muutamana päivänä peräkkäin. Hyppyhommatkin sujuivat viime viikolla mallikkaasti ilman kieltelyitä. Vauhtia oli jälleen ongelmaksi asti, mutta sitä on helpompi lähteä treenaamaan pois kun tuota aikaisempaa pysähtelyä.


Pakin kanssa ollaan tehty töitä mahdollisimman monipuolisesti ja viikkoon onkin mahtunut lähes kaikkea mahdollista. Tulin jälleen niin onnelliseksi niin koulu kuin estetreenailuissakin, kun hevonen toimii lähes ajatuksen lailla. Näistä onnistumisen hetkistä saa aina sitä uutta intoa jatkaa treenejä ja ammentaa Pakilta opitusta muiden hevosten koulutukseen.

Paki muutaman vuoden takaa
Tänään 28.4.2014 Samppa täyttää virallisesti 9 vuotta. Synttäreiden kunniaksi voisin yrittää herrasta tehdä hieman spesiaalimman postauksen vielä tällä viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti