sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Homma hanskassa, mutta missä ne hanskat.

65cm luokka, Se kuuluisa ensimmäinen este

lähdössä maailmalle
Kisapäivä sujui odotetulla tavalla, "mua ei oikeestaan huvita" stoppailut palasivat kuvioihin. Ensimmäinen este ylitettiin nätisti, mutta toinen, hieman oudommilla tolpilla varusettu este oli Sampan mielelle liikaa. Siihen jäi, pehmeästi pysähtyen esteen eteen seisomaan thats it. Tässä vaiheessa tajusin myös sen etten ollut sitten paniikissani viitsinyt odottaa pilliä, vaan tyytynyt tuomarin nyökkäykseen joten hylsyhän rata oli jo ennen tätä kieltoa. Tästä suivaantuneena pois radalta ja pitkällisen itsepainiskelun jälkeen ilmoittamaan Samu vielä 65cm luokkaan.

Sama touhu alkoi jo muutaman hyvän lämmittelyhypyn jälkeen. "en mä viitti," ja pehmeä pysähdys esteen eteen. Yritettiinhän siinä viimehetken varustemuutoksiakin mutta ei niin ei. Radalle päästäessä ensimmäinen este sujui hienosti, mutta toinen oli jälleen liikaa. Samaiset oudot tolpat ja hieman hankala tie esteiden välillä ja stoppi tuli. Tälläkertaa kokeiltiin aloittaa rata alusta, ensimmäinen este ylitettiin jälleen nätisti, toiselle stoppi. Myöskin komannelle esteelle Samppa teki saman tempun.  Sain onnekseni apukäsiä, jotka laskivat pelottavan 2. esteen maahan puomeiksi,mutta eihän Samppa tästäkään halunnut kävellä ylitse. Taluttajan voimin päästiin sitten puomeista ylitse ja kisat olivat paketissa.

Tämä on nyt jotain aivan uutta tämä stoppailu. Mitään järkevää syytä asialle ei tunnu löytyvän. Varusteet ovat ok, hevonen ei ole kipeä, muuten oma pirteä (ylipirteä) itsensä ja kotona puomi sekä estetehtävät luonnistuvat hyvin. Samppa ei osoita minkäänlaista pelkoa tai muutakaan estettä kohtaan, vain pysähtyy erittäin sulavasti aivan esteen juureen ja jää paikoilleen seisomaan, vaikka mitä tekisi. Valmentajia kehiin ja katsotaan mitä keksitään.

Muuten täytyy antaa hepalle kehut tämänpäiväisestä käytöksestä. Kuorma- autoon noustaan kerralla ja pois tullaan todella nätisti. Matkaaminen tuntuukin olevan yksi Samun vahvuuksista,  vaikka muuten onkin kova stressaamaan. Myös kisapaikalla oleskelu sujui rauhallisesti, ei moitittavaa. Täytyy etsiä näistäkin reissuista  jotain positiivista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti