tiistai 25. maaliskuuta 2014

Arkista aherrusta

Alkuviikon ilmat ovat olleet mitä mahtavimmat! Vihdoinkin aurinkoa ja lämpöä, jos vaikka tarhat ja kenttäkin pääsisivät kuivumaan. Hevoset ovat nautiskelleet tästä kevään alusta mutakylvyin ja tietysti kevättä tuntuu olevan rinnassa myös liikutuksen saralla. Ainakin Sampalla...

Kuvat eivät valitettavasti ole blogissa mainituilta ratsastuksilta
Maanantaina hoitaja liikutteli Pakin, joten tältä saralta ei ole sen suurempia kertomuksia. Samulta mittailin  kuumeen ennen liikutusta, jos olisi sitä kautta löytynyt selitystä lauantaiselle stoppailulle, mutta ei. Sampan kanssa tarkoituksena oli aloitella tämän viikon urheiluja rennosti eilisen vapaapäivän jäljiltä, mutta herran mielipide oli toinen. Alkukäynnit sujuivat suht mukavasti ja saatiin taivuteltua hyvin molempiin suuntiin. Kuitenkin ravailuja aloitellessa homma ratkesi kaahottamiseksi. Samun mielestä kun vauhti korjaa virheet ja jarrut ovat vauhdin surma. Pienen neuvonpidon jälkeen työt saatiin kuitenkin sujumaan ja taivuttelut myös ravissa saatiin pakettiin.
Päätin lähteä maastoon kävelemään loppukäyntejä, mutta tästä kehkeytyikin seuraava ongelma. Kotiin päin käännyttäessä herra olisi taas halunnut vain juosta, ja kun vaadin seisomaan paikoillaan meni kuumailmapallo nenään ja alkoivat taas aiemmilta ajoilta tutut kuviot, eli piffit,paffit, keulimiset ja maan kuoputtamiset. Tätä tahtojen taistoa kesti taas jonkin aikaa, kunnes Samu totesi selässä kiikkujan olevan tosissaan ja käveli nätisti kotiin ja pysäytyksetkin onnistuivat. Olen aina tiennyt että Samppa tietää mitä haluaa ja pää on kova kuin kallio, mutta joskus nämä tempaukset pistävät kyllä verenpaineen nousemaan.


Tiistai olikin sitten molempien hevosten liikutuspäivä. Päätin tehdä muutamia puomiharjoituksia molempien kanssa. Kolmen ravipuomin sarja ja yksittäinen laukkapuomi, jolta harjoittelimme laukanvaihtoa.
Samu oli jälleen oma energinen itsensä, mutta kulki paljon rennommin ja asiallisemmin eiliseen verrattuna. Lauantaisesta stoppailusta ei ollut merkkiäkään, vaan jälleen ongelmaksi muodostui vauhti, jota puomille päin käännettäessä alkoi kertymään liiankin kanssa. Alkuinnostuksen jälkeen tehtävät sujuivat hienosti ja laukkakin vaihtui. Loppukäynnit päätin jälleen harjoitusmielessä ottaa maastossa ja takaisinpäin käännyttäessä sama tuttu ongelma palasi kuvioihin. Tahtojen taisto kesti jälleen aikansa, voitto selässä kiikkujalle 1-0.




Pakin kanssa teimme samoja tehtäviä, jotka nyt tietysti onnistuivat. Pappaheppa nyt suorittaa aina. Alkuun asetuksien kanssa oli hieman hakemista, ja kulmissa Paki pyrki valumaan hirveästi ulospäin. Lähdin tekemään mahdollisimman paljon erilaisia taivutuksia ja ympyröitä ja eipä mennyt kauaa kun kulmatkin alkoivat sujua totuttuun tapaan. Puhkuri tuntui tänään olevan kovin oireeton, pientä puuskutusta pidempien laukkatehtävien jälkeen, mutta ei muuta.
Laukanvaihdot sujuivat tänään todella hyvin ja laukka pyöri paremmin kuin viimeksi. Laukkatehtävien lisäksi treenailtiin pysähdyksiä niin käynnistä kuin ravistakin, sekä ravi-käynti siirtymisiä. Pysähdykset hieman takkuilivat, mutta ravi- käynti siirtymät sujuivat mallikkaasti. Lopuksi puomeja keräillessäni teimme Pakin kanssa samalla hieman maastakäsin harjoituksia, ja aina on yhtä mukavaa huomata kuinka tarkkaan se minua seurailee kun keräilen puomeja ympäri kenttää.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti