sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Valmennusta

Jostain syystä tämä päivitys ei sitten koskaan latautunutkaan internetin ihmeelliseen maailmaan, joen kirjoitetaan se suppeampana paikalleen nyt.


25.4. Paki joutui Naxosin jatkaessa sairasteluaan  tositoimiin Rosali Kivitien valmennuksen merkeissä. Valmennus järjestettiin lähitallimme kentällä, johon meiltä tuli fiksujen ja liikennevarmojen hevosten kanssa matkaa hyvien alku- ja loppukäyntien verran.

Paki kävi hieman kierroksilla alkuvalmennuksen, mutta tasoittui nopeasti alun käyntitehtävien myötä. Alkuun haimme "rattia" tekemällä neliötä mahdollisimman tiukalla kulmalla. Paki jaksoi keskittyä yllättävän hyvin, vaikka alahuuli läpätti kiukuttelun merkiksi.


Ravissa herra osoittautui oikeinkin mukavaksi ja sopiva jopa valmentajaakin miellyttävä tahti löytyi nopeasti. Väistätys herraa ei oikein jaksanut huvittaa ja kaulan suorana pitäminen oli ylitsevuotavan vaikeaa. Tästäkin kuitenkin selvittiin valmentajaa tyydyttävällä tasolla.

Laukannostot olivat ok, ja laukka yllättäen valmentajan mielestä ok. (Tässä kohtaa voidaan paljastaa että valmentajan omia sanoja mukaillen hän ei ole lv- ratsujen suuri fani). Siirtymät eivät ole millään tasolla Pakin vahva alue ja varsinkin raviin siirtymiset käynnistä ovat velttoja ja valuvat helposti. Tästä saimmekin kommenttia ja kehittämisen kohteen. Myös ravin energian säilyttäminen matkustamisen sijaan oli aihe, josta sai ratsastaja noottia. 

Loppulausahdus hevosesta: "Ihan kiva, ollakseen lv. Symppiksen ja kivan oloinen tyyppi." ja näinhän asia on!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti