keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Klinikkareissu vol 2

Tänään käväistiin Naxosin kanssa Porin raviradan klinikalla Markus Hämäläisen tähystimen uhreina. Vuorossa siis mahalaukun tähystys mahdollisen mahahaavan toteamiseksi.

Reissu sujui hyvin, mitä nyt kakarakoni päätti kokeilla kuinka tosissani olin lastaamien suhteen. Raviradalle saavuttaessa herran piti luonnollisesti kertoa kaikille että oli saapunut kohteeseen, mutta muuten Naxosin kanssa oli jälleen todella helppo toimia.

Klinikalla kaikki oli aikataulussa ja sisään päästiin ajoissa. Rauhoitus päälle ja letku sieraimesta sisään! Jalat täristen nojailin pakkopilttuun tolppaan ja kuikuilin näytölle josta tähystimen liikkeitä pääsi seuraamaan.

Lopputulema oli eläinlääkärin tavaamana seuraavan lainen: Mahan tähystyksessä todetaan ehjä limakalvo, ei haavaumia. Jonkin verran limakalvojen rajalla esiintyy vanhaa keltaista limakalvon "arpea". Muutos on nyt vähäinen ja arvet sileitä ja matalia, mikä kertoo mahahaavan olleen jossain vaiheessa, mutta parantuneen jo useita viikkoja sitten (1-2kk)

Elikkäs nyt meidän kiukuttelulle ja vatsavaivoille on nimi ja tiedetään mitä hoidetaan ja miten. Täytynee myöntää, että olen huojentunut vaikka diagnoosi ei paras mahdollinen ollutkaan. Eläinlääkärin näkemys oli että Naxos on tässä vaiheessa jo 99% kunnossa, joten lääkitykselle ei ole tarvetta, jatketaan samaan malliin. Nyt pitäisi ruokinnan tueksi löytää vain jonkinlainen probiootti/ ruokintahiivavalmiste.
Parasta oli että olen toiminut oikein Naggen kanssa koko tämän episodin ajan, vaikka ensimmäinen veikkaus hiekasta olikin osittain harhalyönti. Josko tämä liki puolivuotta jatkunut mysteeri olisi nyt tullut päätökseen ja pian nuori ruuna olisi jälleen 100% kunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti