keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Reenipäivää

Aurinko paistoi taas täydeltä taivaalta eikä rannikolla tutuksi käynyt "myrsky" tuulikaan voinut pilata iloani keväisestä kelistä. Myös hevosilla tuntui olevan kevättä rinnassa ja auringossa seisoskelun lomassa otettiinkin spurtteja ja vähän mittaa tarhakaverista. Naxos on aivan haltioissaan lumen alta paljastuvista oksista ja risuista, niitä se siellä tarhassa kanniskelee ja viskoo. Paki katsoo touhua selvästi oudoksuen...

 
 
Pakin kanssa pääsimme tänään työstämään kentällä jo puoliksi tosissaan. Tahdinmuutoksia, taivutuksia, väistöjä ja siirtymisiä. Pappaheppa oli hyvinkin pirteällä tuulella, mutta itse pidän enemmän herran energisestä kuin eteenpäin potkittavasta olemuksesta. Siirtymät käynti- seis- ravi ja ravi-seis- ravi sujuivat hyvinkin mallikkaasti, mitä nyt paikallaan pysyminen tuntui olevan tässä energian määrässä kovinkin vaivalloista. Peruutukset menivätkin sitten totaalisti penkin alle. Hätäistä ja vinoa, ja voi sitä alahuulen vatkausta kun tällainen pilkun viilaus ei tässä(kään) asiassa olisi herraa yhtään miellyttänyt.
Laukat työstettiin suorilla ja lävistäjällä, sillä en täysin luottanut kentän pohjaan. Nostot sujuivat hienosti ja takapääkin tuntui olevan touhussa jotenkuten mukana. Hieman pyrki Pakitsu pituuslävistäjällä taipumaan jompaan kumpaan kierrokseen, mutta muuten en pysty herraa moittimaan. Kaiken kaikkiaan paketti pysyi tänään kasassa melkos mukavasti ja ratsastajaa hymyilytti vielä hevosta riisuessaankin.

Naxosin viikkosuunnitelmassa oli vuorossa vapaa/rento puuhastelu päivä. Alkuun herra pyörähti liinan päässä sivuohjien avustamana ja hetken työskenneltiin niin käynnissä kuin ravissakin. Täytyy todeta että ahneempaan hevoseen en ole hetkeen törmännyt, sillä kakaraponin palikat menivät aivan sekaisin, kun viereisestä tarhasta tuulen mukana kulkeutui heinätuppo kentälle. Voi sitä kiukuttelun ja syöksymisyritysten määrää...

Kun liinan päässä työskentelyt oltiin saatu sujumaan, riisuin herralta varusteet ja keskityimme maastakäsin työskentelyyn vapaana. Sama show heinänkorsien jahtaamien kanssa jatkui, mutta aika- ajoin saatiin aikaiseksi mukaviakin pätkiä. Käynti ja ravi siirtymät sujuivat hienosti ja peruutus käy oikein vähin avuin. Treeniin otetaan nyt mukaan etujalkojen nosto raippaa apuna käyttäen. Naxos tajusi idean oikein hyvin ja jalka alkoikin nousta jo raipan siirtämisellä etujalan eteen. Nagge tuntuukin pitävän kaikesta tällaisesta puuhastelusta oikeinkin paljon, ja ymmärtää nopeasti mitä siltä pyydetään.

Perjantaina Pakipappa pääsee hierojan käsittelyyn ja viikonloppuna herran päänmenoksi on suunniteltu lasten syntymäpäivillä talutusratsuna toimiminen. Eiköhän siitä muutama porkkana liikene palkkioksi.

Naxosin viikko- ohjelmaan tarvittaisi vielä muutama reipas ja hieman pidempi maasto, ja kentällä täytyisi päästä huolehtimaan hieman jumppapuolestakin. Psyllium kuuri alkaa olla lopuillaan ja vuorossa olisi parin viikon tauko ennen kolmatta kuuria. Tämän jälkeen katsotaan miten herran tila etenee. Toivotaan parasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti