maanantai 21. maaliskuuta 2016

Haaveita toteuttaen


Uusi vuosi on lähtenyt käyntiin mitä mukavimmissa merkeissä. Molemmat hevoset ovat olleet kunnossa (koputtaa puuta) ja nyt kevättä kohti mentäessä myös treenimahdollisuudet monipuolistuvat ja aivan uudenlainen into ratsastukseen on alkanut vallata myös allekirjoittaneen.

Joutsenet aiheuttavat kauhun hetkiä
Pieni pala unelmaa on myös toteutunut jo kahdesti, kun olemme Naxosin kanssa päässeet maneesille. Niin pieni ja yksinkertaiselta kuulostava asia, mutta ilman kuljetuskalustoa ja pienillä rahoilla hommaa pyörittäessä on tämä kuitenkin muodostunut lähes mahdottomuudeksi. Nyt kahden kerran jälkeen voin olla vain ylpeä Naxosin käytöksestä : jännitystä toki oli ilmassa, mutta kaikenkaikkiaan herra toimi hyvin asiallisesti ja suoritti annettuja tehtäviä hyvin. Esteet tuntuvatkin olevan Naxosille se suuri intohimo, vaikka satunnaisesti jännitys saattaa viedä voiton keskittyneisyydestä.

Valitettavasti maneesireissuilta ei ole tarttunut kuvia tai videoita kotiintuomisiksi, mutta lyhyesti tiivistettynä valmennusta tällä(kin) saralla kaivataan niin hevoselle kuin eritoten ratsastajalle. Kotikentän sulamista odotetaan entistä suuremmalla innolla ja esteharjoituksia täytynee sisällyttää herran treeniohjelmaan enenevissä määrin.

Maneesireissulta tarttui mukaan muutakin kuin iloinen mieli ja roppa kaupalla innostusta. Varustemuutoksia on tehty nyt koko allekirjoittaneen pörssin voimin. Satula lähti vaihtoon ensimmäisen maneesiretken jälkeen (oma osuutensa tässä on myös Heli Hyytiäisen luennolla hevosen selkäongelmista) ja myös suuhun lähdettiin etsimään uudenlaista apuvälinettä. Toisella maneesireissulla mukana olikin uusi satula, jonka myötä pukittelu jäi pois ja myler kuolaimen avulla Naxosin ratsastettavuus oli aivan toisenlainen kuin oliivikolmipalalla edellisellä kerralla. Jälleen ollaan siis otettu askel kohti parempaa ja sujuvampaa yhteistyötä.

Tänään Naxos sai nautiskella Terhin käsissä kraniosakraali ja akupunktiohoidosta. Rento, vastaanottavainen ja selvästi tyytyväinen hevonen saa myös omistajan hyvälle tuulelle ja kun lopputulema oli vielä se, ettei mitään isompaa hämminkiäkään löytynyt on fiilis kaikin puolin hyvä kevään treenejä ja kesän tavoitteita ajatellen.

Naxosilla onkin nyt luvassa muutama vapaapäivä hoidon jälkimainingeissa ja allekirjoittaneella on aikaa keskittyä Pakin kanssa työstämiseen kunnolla. Pappaheppa, joka muuten täytti pyöreät 20 vuotta 14.3. on jälleen pohjien parantuessa väläytellyt ihan kivoja liikkeitä ja on kaikin puolin ollut kivan herkkä ja kevyt ratsastaa. Maastossa virtaa löytyy ja kärryttely sytyttää vielä 20 vuotiaana samalla tavalla kuin silloin 9 vuotiaanakin.  Myös maastakäsin työskentely on lisätty viikko-ohjelmaan ja pappaheppa onkin nokkela oma itsensä myös uusien temppujen opiskelussa, ja niistä luistamisessa.





Valmistelut tulevia hevosmessuja silmälläpitäen on myös aloitettu! Kaappi on siivottu ja ylimääräiset roinat pistetty myyntiin, jotta uudelle ja aina niin tarpeelliselle ja perustellulle materialle on tilaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti