lauantai 16. elokuuta 2014

Kohti koitoksia

Laidunlomailut on lusittu ja paluu arkeen on koittanut niin ratsastajalle kuin hevosellekin.  Treenailut on aloitettu hyvin koulupainotteisesti lähitallin harjoituskilpailuja silmälläpitäen. Tavoitteena olisi sunnuntaina edes jotenkuten rämpiä läpi tutustumisluokan kouluohjelmasta.

Pakin paluu reenien pariin on sujunut hyvin ja tuntuu siltä, että nyt kelien viilettyä herrasmiesruuna on saanut uutta virtaa jalkoihinsa. Keuhkot ovat olleet kohtalaisen hyvät, säilöheinän saaminen toivottavasti parantaa tilannetta vielä entisestään. Toistaiseksi tallimme hevosviisikko on vielä viettänyt öitä ulkona, mutta kai se tämäkin asia siirtyy pian "talviaikaan".


Perjantaina pääsimme viimeistelemään koulukisoja varten Marian tunnille. Avotaivutukset käynnissä eivät meinanneet mennä sitten herralle läpi millään... Siirtymiset olivat hieman hitaita, mutta kun ratsastaja terästäytyi yllättäen myös hevonen alkoi reagoida paremmin.
Vastalaukka harjoitukset ovat olleet meille aina haastavia, ja varsinkin pehmeä kenttämme luo tehtävälle lisähaastetta. Vasempaan kierrokseen vastalaukkoja saatiin sujumaan suht kivasti, mutta oikea kierros tuotti päänvaivaa. Siispä ratsastaja pois mukavuusalueeltaan ja harjoittelemaan lisää näitä meille vaikeita asioita. Kuinka helppoa sitä onkaan päästää itsensä vähällä kun ratsastelee ilman valvovaa silmää.


Sunnuntaina tosiaan kisaillaan harjoituskoulukilpailuissa ja toivottavasti muutama kuvakin saadaan todistusaineistoksi. Suurta menestystä ei ole odotettavissa, ei ainakaan enää lähtölistat läpi selattuani. Tavoitteet ovat 58% paremmalla puolella, mutta jää nähtäväksi.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti